Record Guinness Bachata

Els beneficis es destinaran a un projecte infantil de Creu Roja de Sabadell

Superen el rècord de 740 ballarins que s’havia assolit a Grècia el 2016

Foto: Paloma Arenós

Un total de 950 persones –475 parelles- han aconseguit avui al migdia superar un rècord Guinness mundial a Sabadell, després de ballar durant 16 minuts i 15 segons, ininterrompudament, una coreografia molt ben coordinada de bachata. Les xifres, tant de participants com de temps, han estat certificades per un notari que ha donat fe del rècord mundial. El darrer rècord el van aconseguir els grecs Ioannis Domatzis iMarios Ioannidis enKalamata(Grecia) el 12 de març de 2016, quan van aplegar 370 parelles de ballarins d’aquestadisciplina llatina.

Els organitzadors d’aquesta iniciativa, el portal Salseros.es i Rotary Club Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, han aconseguit implicar una quarantena d’escoles i sales de balls llatins d’arreu de Catalunya. Des de que van començar a organizar l’esdeveniment, els impulsors van tenir clar que havia de tenir un objectiu solidari: tots els beneficis de la venda de les entrades (que incloïa una samarreta) es destinaran a un projecte educatiu infantil de Creu Roja de Sabadell. En concret, segons ha explicat el president de l’entitat, Josep Masip, es milloraran les condicions educatives d’una seixantena d’infants de famílies vulnerables de Sabadell i Badia del Vallès. En veure els centenars de participants i la implicació dels espònsors i els voluntaris, Masip es va emocionar. Va agrair el suport i “la gran mostra de solidaritat. Avui no només fem un rècord, en fem dos. El rècord Guinness de parelles ballant bachata alhora i el rècord de la solidaritat. Però aquest serà etern, l’anterior algú ens el pot superar; aquest no”, va destacar, orgullós.

L’organització ha destacat “l’onada de solidaritat” que s’ha mogut en aquest esdeveniment. Durant els mesos de març i abril, les diferents escoles i sales van oferir un calendari d’open class (classe oberta) per a tots els inscrits que volguessin aprendre i practicar la coreografia gratuïtament. Des de les 10 del matí fins les 12h, els participants han anat arribant i acreditant-se a les carpes instal·lades al carrer Pi i Margall, entre l’Eix Macià i la plaça de la Creu Alta de Sabadell. Per a la creació del mix musical que s’ha ballat, s’ha comptat amb la col·laboració del Grup Extra i l’ajut del DJ Quique Aguilar.

El DJ Rufo ha cedit, de franc, el seu equip de so. Amb l’èxit d’avui s’ha recuperat cap a casa el rècord Guinness mundial aconseguit a Arenys de Mar el 2015. L’esdeveniment ha comptat amb el patrocini Or de Comprarcasa – RC Finques Sabadell, DJ Rufo, Tecnotramit, i el Plata de la Sala 7PK2 de Sant Quirze del Vallès i Naturalness Sabadell, entre d’altres.